Naravni interier

Naravni interjer

Prostor v katerem živim je moja tretja koža. Me varuje, me navdihuje in ne omejuje.

Hiša je naša tretja koža in od njene sestave in vsebine je odvisna komunikacija in odziv naših čutil na prostor.

Zdrava hiša

Naravni interjer  v notranjost hiše  prenese okoliško naravo in na ta način se ognemo “šoku” in odzivom, ki nastanejo ob spremembah mikroklime med zaprtimi prostori in okolico. Zelo pomembno je, da v naš dom vključimo čim več naravnih materialov saj je na ta način omogočena telesu in duši prijazna mikroklima. Vsi materiali, ki so sintetičnega izvora, vsebujejo razna lepila ali so površinsko obdelani z laki, barvami vplivajo na naša čutila, predvsem pa so obremenjena naša dihala.

Stene zaključene z ilovnatim ometom dokazano nevtralizirajo elektromagnetno sevanje, uravnavajo vlago in vonjave v prostoru in na ta način po naravni poti poskrbijo za ugodno bivanjsko klimo. Materiali vzeti neposredno iz narave, niso elektrostatični in tako nase vežejo zelo malo prašnih delcev, kar vpliva ugodno tudi na bolezni pljuč.

Prostor obkrožen z živimi materiali podpira naš obstoj saj nas navdihuje z živim – z življenjem. Z majhnimi posegi lahko nevtraliziramo večino energetskih nepravilnosti prisotnih na zemljišču ali v obstoječem objektu, da se čim bolj ognemo vibracijam, ki motijo delovanje našega imunskega sistema.

 Subtilnost naravnega in neravnega oblikovanja

Dom zgrajen ali oblečen z deviškimi materiali zaživi in zadiha z nami, saj se ne prekine povezava s kozmičnimi in zemeljskimi energijami.

Stene so ogrodje ali telo hiše. Zaključni sloj je njena koža. Valovita površina odseva občutek mehkobe in takšne kože se želiš dotakniti in božati. Takšno telo ni le naše zavetje namreč nam daje brezmejne možnosti raziskovanja.

Prostori z organskimi (živimi) oblikami in materiali brez zašiljenih robov in kotov podpirajo energije, da krožijo homogeno, kar vpliva ugodno na naše energetsko polje. Če prostor obdajajo nedefinirane rahlo zaobljene površine, je vsaka točka drugačna. Ne moremo določiti ravne meje, ki omejuje prostor in ta neomejenost nam dovoljuje širjenje.

Soba obdana z belimi ravnimi stenami, robovi in koti deluje sterilno in strogo. Vsaka dimenzija je strogo zaključena z ravnino, ki ne dovoljuje odstopanja. Nič v naravi ni tako ravno in zašiljeno, kot so danes površine naših stavb.

Ko oplemenitimo notranjost našega doma z elementi iz narave in okrasjem, ki nas navdihuje ga povežemo z našim obstojem in našo unikatno individualnostjo. Stene niso več ravna, ploščata pregrada ampak preidejo svojo prvotno funkcijo, zaživijo. Postanejo umetnost, kreacija in inspiracija.

 Naše lastno oblikovanje

Ideja, ki se pojavi, ko razmišljamo o oblikovanju našega doma  sproži energije, ki se kasneje transformirajo kot energetski naboj v prostorih v katerih bivamo.

Več ko si dopustimo lastne, iskrene ustvarjalnosti, več naših energij se bo uskladiščilo v prostorih, ki nas obdajajo. Pa najsi je to le opisana, narisana ali z lastnimi rokami izvedena kreacija.

Dovolimo si, da hiša postane unikatna umetnost, ki služi naši duši za bivanje in izražanje v fizični obliki.

Svetovanje

Po želji in potrebi vam svetujemo pri načrtovanju vaše hiše, da bodo prostori zaživeli z vami. Na voljo smo za različne načine sodelovanja. Načrtovanje naravnega interjerja smo razčlenili na 3 korake:

1) Izvorno – Idejno svetovanje

Lahko vam svetujemo že na samem začetku načrtovanja hiše, da boste lažje kreirali in definirali svoje ideje preden poiščete arhitekta, ki bi to delo naredil namesto vas. Skozi izkušnje vam svetujemo kako poiskati in prepoznati svoje lastne želje in potrebe, ki bodo začetno vodilo pri načrtovanju vašega doma. Ta faza je namenjena odkrivanju umetnika v sebi in iskanju lastne subtilnosti.

2) Oblikovano načrtovanje

Če že imate končano projektno dokumentacijo vam lahko svetujemo pri izboru elementov, ki bodo krasili in energetizirali vašo hišo ali določen prostor. Na ta način združimo vaše želje in naše izkušnje. S 3D vizualizacijskim programom vam prikažemo shematski izgled vsakega iz med vaših prostorov z vsemi elementi, ki bodo sestavni del interjerja.

3) Izvedba – kreacija

Zadnji korak pri oblikovanju je fizična kreacija izbranega. Po končanem načrtovanju zastavljeno tudi izvedemo. Priskrbimo vse potrebne materiale in jih v večih korakih vgradimo v vaš objekt.

Če si želite prostor oblikovati sami, vas lahko tudi naučimo kako pripraviti materiale in izvesti oblike.

Predstavljamo vam nekaj možnosti oblikovanja sten in svetil, ki smo jih izrisali v 3d programu:


Nekaj že izvedenih oblik: